Spisyk_za_pochivkata_900x505

След като измина година на ограничени пътувания, вероятно и ти като нас чувстваш желанието за ваканция и свободни разходки в чужбина. Ако вече си планирала дългоочакваната си почивка, то е време да обърнеш внимание и на списъка за багажа. Екипът ни подбра най-съществените предмети и съвети за подготовката на твоя куфар за ваканцията.

Стъпка 1: Избери правилния размер куфар/чанта

Преди всичко подбери куфара или сака за твоето пътуване. Където и да планираш да отидеш, избери си куфар или чанта, които са универсални, леки и достатъчно големи, за да поберат всичкия багаж за пътуването. Трябва да са лесни за носене, удобни и с допълнителни прегради. Помисли добре за продължителността на пътуването си – големината на твоя куфар или чантата ще зависи от това.

Ако пък ще пътуваш в чужбина с бюджетни авиокомпании, трябва задължително да се запознаеш с изискванията им за големина и тежест на багажа.

Куфар с колелца

Това е предпочитаният формат куфар, тъй като не се налага да носиш за дръжката или през рамо. Най-добре е куфарът да е с 4 колела, за да можеш да се придвижваш без много излишни усилия и без натоварване.

Магазин Estil, ниво +1

Сак на колела

Ако багажът ти не е в голямо количество, помисли за ползването на сак с презрамка и с колеца. Лесно се носи през рамо, а ако е достатъчно тежък – можеш по всяко време да използваш дръжката и колелцата му, за да го буташ.

Магазин Estil, ниво +1

Туристическа раница

Ако искаш ръцете ти да са свободни, раницата е перфектното решение за теб. Не се притеснявай от количеството багаж – туристическите раници са с голяма вместимост и предлагат мобилност и гъвкавост при движение.

Магазин Sport Depot, ниво +1

Стъпка 2: Подготви списъка за багажа

Спецификата на това, какво трябва да включиш в багажа си, зависи най-вече от дестинацията на почивката ти. И все пак, за щастие настоящият сезон ни позволява да обединим всички по-нужни неща в кратък, но много важен списък.

Бански

Лятната почивка просто няма да бъде почивка, ако не си позволиш да се порадваш изцяло на слънцето и морската вода. Най-добрата формула за това е страхотен бански в пастелни или ярки цветове, добра слънцезащитна козметика, шапка с периферия и очила с UV защита. Комбинирай свежи сетове и принтове за още по-впечатляваща визия за плажа или басейна. Особено модерни са съчетанията на бански с кафтан или кимоно.

Магазин Triumph, ниво партер


Магазин Yamamay, ниво партер

Дрехи

Ако потегляш към високите върхове, ще ти трябва специализирана планинска екипировка. Ако пък отиваш към по-топлите дестинации, ще ти бъдат нужни по-къси дрехи. На където и да се запътиш, ще те посъветваме да не изнасяш целия гардероб от вас (знаем, че ние дамите имаме тази склонност). Всичко необходимо за почивката, като дрехи и обувки, може да се сведе до 3-4 основни сета – елегантен, спортен и кежуал.


Магазин
Scandal ниво партер

Магазин LC WAIKIKI, ниво партер


Магазин
CCC, ниво +1


Магазин
Sport Depot, ниво +1

Слънцезащита

Грижата за кожата през топлите сезони е от съществена важност не само по време на почивката ти, но и в ежедневните ти ритуали за красота. Независимо от дестинацията, ти препоръчваме слънцезащитен крем с широк спектър – от SPF 30 и нагоре. Не забравяй, че слънцезащитният крем трябва да се прилага отново на няколко часа за максимална защита и ефект. Към багажа добави и крем за след слънце с успокояващ ефект. Той има задачата не само да охлади кожата, но и да я хидратира, и да удължи трайността на тена.

Магазин Douglas, ниво партер

Лекарства

Всичко от хапчетата за глава, през антисептици и репеленти против насекоми до пробиотици, може да ти се струва като излишен багаж, но те са съществена част за спокойствието ти по време на почивката.

Аптека Subra, ниво партер

Предпазната маската е също една от задължителните вещи. Затова е препоръчително да се увериш, че си взела повечко еднократни маски. В някои държави правилото за носене на предпазна маска на открити места все още е актуално.

Към важния багаж включване и дезинфекциращите кърпички и дезинфектантът за ръце.

Техника

Зарядното за телефона и преносимата батерия са една от основните техники, които не трябва да забравяш у дома, за да ти помогнат да останеш свързана със света и любимите хора.

 

Техномаркет, ниво +2

Към техниката включваме и преносимата тонколонка и слушалките, които допринасят за уникалния саундтрак на твоето лятно пътешествие.

Техномаркет, ниво +2

Ако пък си от работохолиците (само можем да уважаваме това!), то в списъка ти няма как да пропуснеш и лаптопа.

Аксесоари и други

Вече знаеш кои са аксесоарите, които ще направят лятото ти страхотно. Включи част от тях в багажа за почивката и ги комбинирай смело за още по-свежа визия.

  • Парфюмът – Твоят аромат е твоят уникален невидим почерк сред хората. Включи го в несесера с козметика, но не забравяй да носиш със себе си и малък негов тестер в ръчния багаж. Това ще допринесе за винаги свежия ти аромат, дори след часове пътуване.

Магазин Al-Amar, ниво партер

  • Шапката – Плажната шапка с периферия е не само красив аксесоар към твоя летен тоалет, но и полезен. Тя предпазва нежната част на кожата на лицето и шията от вредните слънчеви лъчи.

Магазин LC WAIKIKI, ниво партер

  • Слънчеви очила – Отново красив и същевременно полезен аксесоар. За да се увериш, че наистина ще те защитят, провери на стикера каква е UVA и UVB защита на очилата и дали стъклата им блокират 99% от ултравиолетовото лъчение.

Магазин Grand Optics, ниво партер

  • Книгата – Наслади се на пълен релакс и избягай в царството на историите и разказите. Все пак ваканцията цели изолация и почивка от всички ежедневни проблеми. Комбинацията от почивка на плажа или в планината с книга в ръка ще те откъсне от ежедневното напрежение и тревоги.

Книжарница Orange, ниво партер

Документи

Добре знаеш важните документи, карти и билети за твоето пътуване. Но отскоро към основните документации причисляваме и още една. Ако почивната ти дестинация е в чужбина, задължително провери изискванията за влизане в страната, тъй като може да е нужен ваксинен паспорт или отрицателен тест за Covid-19.

Билетите за почивката са налице, а списъкът с багажа е вече подготвен. Заповядай в магазините на Мол Марково Тепе, за да откриеш всичко необходимо за ваканцията и да получиш консултация на място. Ела и се възползвай се от големите отстъпки на летните колекции в обектите ни.

В оставащия 1 уикенд на юли с покупката си в Мол Марково Тепе може да си спечелиш СПАсение от летните жеги – СПА уикенд в хотел Arte Spa & Park Велинград или един от 3 айляк хамака. Очакваме те!