Ето че оставихме още една година зад гърба си. С всяка следваща обаче, тенденциите в много аспекти от живота ни се променят. От грим, през мода, и така обхващайки най-различни други аспекти от живота. Седмиците на модата, инфлуенсърите, та дори и виралните сериали, са сред факторите, които определят тенденциите в грима всяка година. В тази статия ще ти представим предречените от мейкъп гурутата на индустрията, трендове за грим.

1. Блясък и.. още блясък

Сред топ трендовете последната година бяха бляскавите камъни, залепени около очите. С идването на 2023г. този тренд се очертава да остане за поне още една година. Набрали популярност със сериала “Еуфория”, мъниста залепени в очната зона се популяризираха в социалните мрежи доста бързо и успяха за кратък срок да станат неизбежна част от всеки парти грим. Свободата да ги залепяш както и където си поискаш, позволява на креативността ти да се развихри. През тази година трендът се очаква да нарасне, като бляскавите камъни ще заемат своето място не само около очите, но и по цялото тяло. Над или под веждите, около устните, по бузите, защо не и по раменете – експериментирай и заблести през новата година. Ако не можеш да си намериш самозалепващи камъчета, може ти да си направиш сам, като закупиш обикновени мъниста и използваш прозрачно лепило за мигли.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by haircandybyhan (@haircandybyhan)

Магазин Lilly Drogerie, ниво 0

 

2. Издължена и остра очна линия

Котешкото око се завръща с всичка сила. Очната линия заема своето място в този списък, като тя се предвижда да бъде още по-дълга и дръзка през 2023. Този стил вече е доста популярен сред холивудските звезди и често се използва по червения килим на филмови премиери и събития. Независимо от формата на очите, котешкото око може да бъде очертано за всеки тип. С класическия си черен цвят, той е подходящ за всеки повод и стил.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by getdollied (@getdollied)

Магазин Douglas, ниво 0

 

3. Време е за неон

Говорейки за очна линия, сега е моментът да кажем, че неонът се завръща с цялата си слава. През 2023 се очаква неоновите нюанси да заемат почетна позиция в ежедневието ни. Под формата на очна линия или по-смели сенки – изборът е изцяло твой. Ако искаш да се отличиш на някое парти или си по-цветна персона по натура, то тази година се очертава да бъде истинско парти за обичащите по-екстравагантни цветове.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by patyna_makeup (@patyna_makeup)

Магазин Lilly Drogerie, ниво 0

 

4. Цветни мигли и изсветлени вежди

Тази година се очертава да бъде доста цветна, както вече споменахме. Грим спецовете са на единодушно мнение, че цветовете ще бъдат не само на клепачите, но и по миглите. Цветната спирала дефинира миглите и допълва парти визията изцяло. С разнообразието от цветове може да избереш най-подходящия за твоята визия, а с помощта на контрастен цвят – да изтъкнеш цвета на окото си.

Ако следиш по-отблизо последните известни събития, случили се към края на миналата година, то си видяла как някои звезди са с изсветлени вежди. Този тренд навлиза и в 2023г. За да постигнеш тази визия не е нужно да си изсветляваш веждите с боя. Може да използваш цветен гел за вежди в по-светъл нюанс, от този на естествения ти косъм.

 

Магазин Douglas, ниво 0

 

5. Разрошени вежди

Друга от тенденциите, която ще се пренесе от миналата в тази година, са разрошените вежди. Естественият им и ненатрапчив вид придава натуралност на визията. Ако не си фен на екстравагантните неща и не искаш да експериментираш с цветни или изсветлени вежди, то тази тенденция е лесно постижима. Нужни са ти само стабилизатор, или восък за вежди, и четка за разресването им. След нанасянето на продукта, стилизирай веждите, използвайки четката, насочвайки косъмчетата нагоре и естествената ти визия е готова.

Магазин Douglas, ниво 0

 

6. Готик стилът е тук

Покрай популярния в момента, и хит в цял свят, сериал “Уенсдей”, готик стилът дебютира отново в света на козметиката и грима. Естетиката на сериала навлиза бързо като тренд във всички социални мрежи. Наред с култовия танц на актрисата Джена Ортега, се популяризира и готик визията за грим. Тъмните опушени сенки се очаква да бъдат тренд през тази година.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by teesboard (@teesboard)

Магазин Lilly Drogerie, ниво 0

 

7. Винаги има място за повече руж

Още от ренесансово време, ружът е един от най-често използваните продукти в грима. С разнообразието от видове и цветове, ружът придава цвят на лицето и оформя скулите. Трендът на бронзъра и хайлайтъра отстъпва мястото си на по-розовите скули тази година. Започнала още през 2022г., тенденцията за нанасянето на повече руж се очертава да остане за още една, и то по-силна година.

 

Магазин Douglas, ниво 0

 

8. По-дръзки устни

Устните са слабост на повечето дами. Хубавото червило, в тон с останалата част от грима, е сред най-ярко изявените аксесоари за деня. Тази година устните ще са толкова силно изявени, че сами по себе си ще представляват цяла визия. Ярките червени устни са отново на мода и този път може да се използват като акцент на грима с лек фон-дьо-тен и малко спирала. Също така, използването на леко по-тъмен молив за устни акцентира повече върху цвета на червилото и допринася за постигането на желания от теб цвят.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by joshua.pestka (@joshua.pestka)

Магазин Lilly Drogerie, ниво 0

 

9. Бляскави устни

Ако дръзките цветове и тежките червила не са твоето, то този тренд е точно за теб. Започнала преди година, тенденцията за нанасяне на гланц за устни, ще продължи и през тази. С цвят или без – изцяло твой избор, но бляскавите устни определено ще са част от повечето ежедневни грим рутини, като той придава естествен вид и кара устните да изглеждат по-сочни и големи. Повечето гланцове за устни съдържат витамини, които хидратират и подхранват устните.

Магазин Douglas, ниво 0

 

10. Скинимализъм

Ако си фен на натуралната визия, не обичаш да експериментираш с цветове, или фон-дьо-тенът утежнява кожата ти, то тази година се очаква да навлезе нова тенденция. Тя е фокусирана изцяло върху естествения вид на кожата и съдържа минимално количество продукти. Скинимализмът е в центъра на последните модни подиуми и е фокусиран върху сияйна кожа, постигната с леки продукти и малко спирала. Модерните в момента хидратиращи кремове с лек цвят ще изместят BB кремовете на пазара. Засиленият интерес и навлизането на скинимализма, открехна вратата и скин тинтовете станаха доста популярни както в света на висшата мода, така и в ежедневието ни. Леката хидратираща формула оставя кожата сияйна и благодарение на лекия цвят тонът на кожата е изравнен.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by oliver.lechner (@oliver.lechner)

Магазин Lilly Drogerie, ниво 0

 

Това бяха трендовете, които се очакват през 2023-а. Започни годината с най-актуалните артикули, не само в света на козметиката и грима, но и във вселената на модата. Заповядай в Мол Марково Тепе и пазарувай свободно от световни и български брандове. Очакваме те!