С приключването на месец март и настъпилата астрономическата пролет, започва леката смяна на ежедневните дрехи и аксесоари в гардероба. Пролетта е приятен сезон, който предвещава идващото лято и топлото време. Покачването на температурите и все по-ярко блестящото слънце са факторите, с които се съобразяваме относно облеклото и обувките си. Ако мислиш да се отдадеш на пролетен шопинг, но се чудиш какво ново да включиш в гардероба си този сезон, продължи да четеш статията ни, в която ще ти представим дрехите и аксесоарите, с които ще разнообразиш стила си.

1. Любимият тренчкот

Настъпването на пролетта е знак за затопляне, но за съжаление то не се случва толкова бързо. Тренчкотът е подходящ за всеки гардероб и стил. Лесното комбиниране както с ежедневни, така и с вечерни аутфити, го прави именно един от най-добрите избори за връхна дреха. Стилната кройка е един страхотен акцент на комбинацията ти.

Магазин Calliope , ниво 0

2. Винтидж деним

Денимът заема доста голяма част от ежедневието ни. Независимо от стила на обличане и сезона, денимът е подходящ за всеки ден и повод. Тази пролет може да разнообразиш гардероба си с винтидж дънки, които са по-плътни като материя и кройката им е със свободно падащи крачоли. Уютният модел е подходящ за този сезон, тъй като може спокойно да облечеш чорапогащник или термобельо отдолу, за по-студените дни.

Maгазин Calliope, ниво 0

3. Жилетките са на мода отново

Пухените, както и плетените, жилетки са нашумели последните сезони. Ежедневният небрежен аутфит е идеалният момент да включите леко овърсайзната жилетка с къс топ под него. Този лек щрих ще допълни стилно небрежния ти вид.

Магазин Terranova, ниво 1

4. Пола-панталон

Пролетният вятър, колкото и да е топъл и приятен, понякога може да бъде толкова силен, че да те откаже от носенето на любимата къса пола. За да не изпитваш дискомфорт от носенето на пола през ветровитите дни, полата-панталон е тук, за да бъде твоят най-добър приятел. Големият избор от цветове и кройки прави модела идеален за пролетни разходки. Моделът отпред представлява пола, която от вътрешната част има къси панталонки, които предотвратяват дискомфорта от носенето на пола във ветровито време.

Магазин LC Waikiki, ниво 0/1

5. Кожено яке

Неизбежна част от гардероба на всеки е именно коженото яке. Различните модели и дължини на коженото яке го правят идеалната връхна дреха за пролетните дни и по-топлите вечери. Разнообразието на модели и цветове си подхождат с всеки стил и всяка възраст. Коженото яке си остава тренд и класика през пролетта.

Магазин Terranova, ниво 1

6. Асиметрични топове

Време е лека-полека да приберем дебелите пуловери в гардероба и да се насладим на късите топове. Тази пролет може да разчиташ на асиметрични блузи, които освен че са стилни, също така се комбинират лесно с панталони, дънки, поли и т.н. Ако търсиш с какво да разнообразиш аутфита си, то асиметричните топове са това, от което имаш нужда. Асиметричните разрези на блузата я правят стилна, а ако обичаш да се показва рамото ти, то това е една от идеалните блузи за теб.

Магазин LC Waikiki, ниво 0/1

7. Дълъг елек за топли дни

Говорейки за връхни дрехи, несъмнено един от най-предпочитаните артикули е елекът. Различните цветове и шарки позволяват на всеки да изрази стила си, докато придава чувство на комфорт и топлина. Несъмнено един от топ артикулите тази пролет ще са дългите елеци. Тяхната дължинa е между малко над коляното и под коляното. Комбинацията със спортен екип е идеалният аутфит за разходки в слънчевите дни. Но ако не се чувстваш спортно настроена, то елекът си подхожда с дънки и топове също. Изборът е изцяло твой.

Магазин LC Waikiki, ниво 0/1

8. Сако за офис аутфит

Последното ни предложение за връхна дреха е именно блейзърът. Ако изцяло спортният вид не е в твой стил, то със сигурност трябва да имаш сака в гардероба. Офис визията е нашумяла след разтягането на мерките поради пандемията и започването на процеса на нормализиране. Сакото заема своето почетно място в тази статия, поради факта, че може лесно да се комбинира с официални панталони, дънки, дори и къси клинове. Блейзърът определено предразполага за безброй комбинации, сред които може да избереш, и е подходящ за дните и вечерите на топлите месеци.

Магазин Calliope, ниво 0

9. Шапка федора

Преминавайки към аксесоарите няма как да не споменем, че един от най-любимите моменти на всеки, който не харесва много зимата, е прибирането на дебелите зимни шапки в гардероба. През пролетта несъмнено сред най-предпочитаните аксесоари е стилната федора шапка. Кръглата широка козирка е на мода и тази пролет и е едно страхотно допълнение към ежедневния аутфит. Разнообразието от цветове гарантира събирането на погледите.

Магазин Scandal, ниво 0

10. Бъкет шапки за по-спортните дни

Силното завръщане на шапките тип бъкет започна още през пролетта на 2022г. Несъмнено всеки се е замислял дали да си купи такъв тип шапка, понеже тя зае своето място на новия “парти аксесоар”. Този сезон може да направиш плавен преход от зимната шапка към лятната, именно с такъв тип шапка. Нашумелият летен модел вече може да се носи и през пролетта.

Магазин LC Waikiki, ниво 0/1

11. Чао на ботите, здравей на маратонките

Зимата си отива, а заедно с нея и ботите лека-полека отстъпват мястото си на маратонките. Дълго жадуваното удобство, придавано от спортните обувки, вече е почти факт. Тази пролет може да се насладиш на разноцветни модели, с които да изразиш собствения си стил. Дебелата подметка остава на мода и през този сезон.

Магазин Scandal, ниво 0

12. Когато слънцето заблести, очилата си носи

На последно място, но определено не и по важност, са слънчевите очила. Удължаването на дните и все по-ярко греещото слънце са сред най-добрите причини да се поглезиш с нов чифт очила този сезон. Един от трендовете тази година за слънчеви очила, се очаква да бъде култовият модел с големи квадратни стъкла, тип 70-те години. Също така може да разнообразиш и с цветни рамки, които са в контраст на преобладаващия цвят. Така ще имаш свеж акцент над аутфита ти, който е практичен и стилен едновременно.

Магазин Grand Optics, ниво 0

Пролетта е тук, а ти се наслади на топлото време с нови дрехи и аксесоари от Мол Марково Тепе. Обнови гардероба си и подготви аутфитите за пролетта лесно и бързо, благодарение на широката ни гама от артикули и разнообразието от световни и български марки. Очакваме те!