Идеи за подаръци за децата

Няма дете, което да не харесва играчките. И колкото повече са те, толкова по-забавно е. Но ако споменем пред родителите кодовата дума „играчки“, спомените, които ще изникнат в съзнанието им, ще бъдат свързани с часовете подреждане и също толкова време, прекарано в обикаляне и търсене на забавните вещи. И все пак емоцията, която изпитваш всеки път, когато подариш на малчугана нова играчка и видиш щастието, изписано на лицето му, е несравнимо. Тихата радост и удовлетворениe, че си направила детето още по-весело.

Случва се често да си в позицията да търсиш начини (и то не лесни) как да изненадаш малкия пакостник – твоето дете, племенник или кръщелник. А поводи, като че ли винаги има – рождени дни, имени дни, Денят на детето, Коледа, а понякога и без причина. Не се тревожи, ако си изчерпала идеите си. За вдъхновение ти съставихме кратък списък на подаръците, които децата биха харесали.

Малките дами

За момичета от 3 до 8 години

С първото си предложение едва ли ще те изненадаме. Класическият подарък за малката принцеса е кукла. Тя е любимата ѝ компания за чаени партита, за разходки, за гушкане преди сън. Най-добрата приятелка, която храни, приспива и вози в количката за кукли и която винаги остава до нея. Този тип играчка е полезен за детето, тъй като го учи на грижа, старание и любов.

Светът на Disney стана толкова голям и разнообразен през последните години. В момента един от най-популярните им анимационни филмчета е Замръзналото кралство. В магазин Комсед в Мол Марково Тепе ще откриеш най-различни комплекти на любимите Елза и Анна – с кукли, с гардероб, със замък и какво ли още не.

 

Кукла Анна и Елза от замразеното кралство 2 със светеща рокля от маказин Комсед

Кукла Анна и Елза от Замръзналото кралство II със светеща рокля от магазин Комсед

Дамите са фурии в кухнята още от малки. Красивите комплекти за кухня, които ще намериш в Комсед, включва 2 тенджери, 1 капак, 2 черпака, мивка, рафт за нареждане на любимите съставки и отваряща се фурна с копчета, които имитират реалните движения на мама в кухнята. Елементите в комплекта са повече от интересни и шарени. Този подарък е предпочитан от момичетата, тъй като стимулира техните готварски заложби, които виждат от мама и баба и на които така силно се възхищават.

Кухня Sevi от магазин Комсед

Кухня Sevi от магазин Комсед

Какво принцеса без замък? Страхотен подарък, който ще усмихне детето ти е светлинната диско палатка. Това ще се превърне в нейната крепост и любимо място за игра, за гости, за танци. Палатката разполага със специалната подвижна светлинна топка, която прави замъка още по-приказен. Бъди подготвена и да се случи любимото на децата – мини диско.

Светлинна диско палатка от магазин Комсед

Светлинна диско палатка от магазин Комсед

Ако твоята принцеса обича повече да си играе навън, отколкото с играчките вкъщи, то тогава е време да ѝ вземеш колело или тротинетка (ако все още не си). Насърчаването на движение в ранна детска възраст е основно за доброто развитие на детето.

Детски велосипед 16'' розов от магазин Комсед

Детски велосипед 16“ розов от магазин Комсед

За момичета от 10 до 14 години

Тийнейджърите понякога са голямо предизвикателство. Трудно би изненадала дете в тази възраст. Вземи предвид, че има малка възможност детето да не бъде особено развълнувано за това, което ще му подариш. Ако детето не си каже какво то иска, ще трябва ти да се нагърбиш с щателното проучване. Спокойно, ние сме тук! Остави настрани идеите ти за покупка на дрехи и книги. Колкото и потребни и полезни да са те, те предизвикваме да помислиш извън кутията.

Ролковите кънки са забавен подход да накараш детето си да се движи и спортува. Най-важното е, че са удобни, благодарение на 4-те си ролки, разположени така че да пазят баланс без проблем. И безопасни, заради спирачките си отпред и отзад. И въпреки това, не забравяй да вземеш към тях каска, наколенки, накитниците и налакътниците  за още по-безаварийна игра.

Ролкови кънки с предна спирачка от магазин Комсед

Ролкови кънки с предна спирачка от магазин Комсед

 

Подари удобство, но го направи със стил. Една от най-известните марки раници – FJALLRAVEN, през последните няколко години завъртя главите на много млади хора. Това се дължи на цветните предложения на бранда и на високия комфорт, с който те дарява шведската чанта. Раница Kanken Подходяща е за ежедневна употреба и по-екстремни разходки и излети. Устойчива е на влага и мръсотия, тъй като е изработена от лек и здрав Vinylon F материал.

FJALLRAVEN Раница Kanken от магазин Sport Depot

FJALLRAVEN Раница Kanken от магазин Sport Depot

С годините става все по-трудно да задържиш за по-дълго вниманието на детето. Затова те съветваме да се насочиш към подарък, който е за него и неговите приятели. Настолните игри са идеалният вариант. Развиват логиката, речта и различни други умения у детето, докато се забавлява с приятелчетата си. Съществуват най-разнообразни настолни игри. Заповядай да разгледаш различните видове в магазин Комсед в Мол Марково Тепе на ниво +2, където консултантите ще те насочат към подходящия подарък.

Настолнa игрa Активити джуниър от магазин Комсед

Настолнa игрa Активити джуниър от магазин Комсед

Малките джентълмени

За момчета от 5 до 8 години

Алтернативата на колело е скутер на 2 колелета. Карането му съчетава движения от бягане и колоездене. Ако все пак детето се чувства несигурно, вземи такъв с 3 колелета. Разнообразието от скутери е голямо. Консултантите в Комсед ще те посъветват, кой модел би паснал най-добре на твоето дете – според възраст, тегло и височина и интереси към цветове или герои. Не забравяй за сигурността при каране – след закупуването на скутер, вземи и задължителните каска и наколенки.

Скутер с 2 колела Smoby Колите 3 от магазин Комсед

Скутер с 2 колела Smoby Колите 3 от магазин Комсед

Светът на малките джентълмени е изпълнен с галактики от космически кораби, добри и лоши герои, пирати и чудовища. За да подкрепиш и насърчиш това въображение, се насочи към интересните комплекти на Lego. Строенето на нестандартни сгради и елементи учат детето на внимание към детайла. Следването на зададените инструкции, развива логиката и креативността.

LEGO® DC Comics Super Heroes от магазин Комсед

LEGO® DC Comics Super Heroes от магазин Комсед

За момчета от 10 до 14 години

Ако детето ти има влечения към науката и си отбелязала неговия силен интерес към даден предмет в училище, то е време да насърчиш тази любов. Подари на своя малък изследовател микроскоп или научен комплект. Отделяйки внимание върху любимите му сфери, ти му помагаш в развитието не само в придобиването на нови знания, но и в развитието на заложени таланти и умения.

Комплект микроскоп с телескоп от магазин Комсед

Комплект микроскоп с телескоп от магазин Комсед

Музиката е част от ежедневието на повечето от тийнейджъри. Безжичните слушалки са идеален подарък за подрастващите деца. Предпочитани са от тях, заради комфорта и пълната свобода на движение, която предоставят на притежателя си. А и с тези слушалки ще спестиш на детето си така дразнещо и понякога твърде дълго разплитане на кабела им. Друг плюс е, че са със зареждаща се батерия, която държи до 13 часа.

Безжични Аудио Слушалки Sony от Техномаркет

Безжични Аудио Слушалки Sony от Техномаркет

Рафтовете в детските магазини са пълни с играчки, които не само ще оцветят допълнително приключенския свят на детето, но и биха ги образовали по още по-интересен и забавен за тях начин. Потърси измежду тях по-творческите подаръци, тези, които ще развият ценни умения у детето. Знаеш какви са интересите му, кои са любимите му герои, какво обича и от какво страни. Използвай тази информация и поискай съвет от консултантите в Комсед. Те ще те насочат към твоите избори. Очакваме те на ниво+2 в Мол Марково Тепе.