Усети ли този топъл бриз навън след като си тръгна от работа? По пътя към дома със сигурност си забелязала и променящата се природа около теб. Да, сменихме и часовниците вече, а това го прави още по-официално. Пролетта е вече тук и е време да възстановиш тялото и ума си от сивия зимен период.

Това, което искаме да ти кажем е, че с пробуждането на пролетта е време за пробуждане и в самите нас. Новото начало за природата е ново начало и за теб. Възползвай се от този вдъхновяващ период, за да отделиш време на себе си и на своето щастие.

Ще попиташ как и кога, след като графика е винаги натоварен? Всеки твой ден трябва да е специален ден – смислен и добър. Но те съветваме да си избереш един ден от седмицата, който ще прекараш в дейности, които ще те отпуснат, ще ти донесат спокойствие и хармония, и ще те заредят с енергия.

В следващите редове отсяхме 5 интересни идеи за твоя разцвет и щастие по време на пролетното пробуждане.

Излез на среща със себе си

Между световните катаклизми, спазването на дистанция и самоизолацията, зимата и тази година повлия стресиращо на всички ни. Затова е важно е да започнеш новия сезон в по-хармонично състояние. Един от издайническите признаци за стрес и насъбралото се напрежение е отказът от социализация. Затова тук са важни малките и постепенни стъпки към целта да излезеш и да си подариш време с теб… За теб.

Какъв по-добър старт на този специален ден от среща със себе си. Заповядай на сутрешно (или брънч) занимание с кафе и кроасан. Вземи със себе си единствено тефтер, в който ще запишеш важните неща, които препускат в ума ти и които искаш да изчистиш от съзнанието си. Проучванията са установили, че записването на мисли в дневник може да подобри настроенията ти. Е, остава да се отпуснеш и да се насладиш на компанията си.

Сладкарница Cake Collection, ниво +2

Подари си грижа за визията си

За да се чувстваш добре отвътре, трябва да се почувстваш добре и отвън. Най-честите промени в този период са обвързани с дължината или цвета на косата. Ако това ти изглежда като драстична мярка, можеш да прибегнеш към по-сигурната и стилна актуализация на твоята визия. Бъди в тон с пролетното настроение навън и освежи маникюра си в топли нюанси и шарки. Последвай тенденциите за тренди маникюр за 2022 и се довери в опитните ръце на професионалистите, за да създадат шедьоври върху твоя маникюр.

Nail Bar Plovdiv, ниво +2

Подреди мислите си с интериорни решения за дома

Казват, че подреждането на дома помага за подреждането на мислите. Е, време е да запретнеш ръкави и да се отдадеш на тази терапия. С новия сезон идва времето за пролетното почистване и освежаването на интериора у дома. Направи списък с нещата, които искаш да дариш и такъв, в който да въведеш новите придобивки, от които се нуждаеш. Задължително във втория лист трябва да присъстват свещи и удобни възглавници. Според хюга, за пълен уют и спокойствие допринасят именно свещите. Приглушената им светлина е тази, която ти носи топъл комфорт и хармония.

Магазин Pepco, ниво +1

Отдели си време за изкуство

Доказан факт е, че рисуването е креативната дейност, която може да ти помогне да забравиш бързо за тревогите и да се отпуснеш напълно. Това е така, защото то облекчава стреса и насърчава емоционалния растеж. Може да се каже, че рисуването е вид медитация или арт терапия, свързана с насърчаване на прозрението и култивиране на емоционална устойчивост. И не се притеснявай, а смело тръгни в това начинание. Все пак не е нужно да си Пикасо, за да се насладиш на рисуването. Ако все още не си пробвала, отдели си време за това креативно занимание и ще се изненадаш какъв положителен ефект ще има то върху теб. А комбинацията от пълен релакс е когато съчетаеш рисуване с вино и приятна музика.

Арт галерия Dali Vino, ниво +2

Отдай се на безвремие

Така и така сме на творческа вълна, няма как да не споменем и седмото изкуство в нашия списък за релакс през пролетния сезон. Поне веднъж в месеца си открадвай време за качествено кино. Индустрията в момента предлага всякакви интересни произведения, които оставят съзнанието ти будно дори и след прожекцията. В кино програмата ще срещнеш български и чуждестранни филми, романтични и семейни комедии, интригуващи екшъни и държащи винаги нащрек трилъри. Ако ни позволиш кино препратката, всеки месец програмата с прожекции е като кутия с бонбони – никога не знаеш какво ще ти се падне. Затова те съветваме да експериментираш и да се оставиш по течението в твоята кино наслада.

Кино Арена, ниво +2 и ниво +3

Пролетта може ни да послужи като естествена точка за равносметка на благополучието ни. Това е периодът, в който можем да се свържем отново с нещата, които ни носят истинско щастие, предлагайки на ума ни почивка и спокойствие. А сега повече от всякога е важно да намираме радостта в малките неща. Отдай се тези моменти със себе си или покани приятели. В Мол Марково Тепе те очакваме в комфортната среда за тези моменти на щастие и релакс.