Ако 2020-та е годината, в която си решила да въведеш ред в лайфстайла си, то те съветваме да  започнеш от подреждането на твоя гардероб. Освен че ще си припомниш от кои дрехи трябва да се отървешнеговият детокс е и добър начин да се разтовариш от динамичното си ежедневие и да се отпуснеш. Ето как в няколко лесни стъпки. 

Прегледай целия си гардероб 

Както в повечето случай и тук първата крачка е най-трудна! Въоръжи се с търпение и време за себе сиРазгледай внимателно рафтовете и закачалките. Вероятно ще забележиш някои любими покупки, някои ненужни импулсни решения, а може би и някои раздърпани дрехи или несполучливи комбинации. Поеми си въздух и… 

Извади всичко! 

Извади всичко от гардероба си, но не го изхвърляй! Вземи 10 дрешки наведнъж и ги разхвърляй на леглото си. Погледни качеството на всяка една и реши бързо дали си готова да се разделиш с някоя от тях или неСледваш същата схема и с другата част от облеклото си. Тази крачка е важна, защото имаш възможност да разгледаш всичконасъбрало се в гардероба, без да пропускаш нищо. 

Как да подредиш гардероба си ефективно

Остави си само няколко специални тоалета 

Дойде ѝ времето на онази рокля без презрамки, която си купи през 2015-та. Истината е, че специалните тоалети много бързо могат да излязат от мода. Друг е фактът, че в отбелязваме 2020-та като годината на ретро линиите (можеш да прочетеш повече за трендовете в статията ни 2020 ѝ отива – модните тенденции на годината), но сама знаеш, че модната индустрия често си противоречи. И все пак гардеробът ти далеч не е място за събиране на стари и непотребни тоалети, които (евентуално) би облякла в някоя специална вечер. Ако някои дрехи ти се сторят отживелица или прекалено износени и без цвят – не му мисли! Направи кратко проучване и ги дай за дарение или ги предай към големите модни брандове, които ги рециклират.  

Запази дрехите, които ти пасват сега 

За повечето жени, дрехите притежават сантиментална стойност. Пренасят ни или в миналото, или бъдещето. Те имат магическата способност да ни оформят по начини, в които харесваме да се виждаме и в такива, които желаем да се виждаме в бъдеще. Запази всичко, което ти стои добре и всичко, в което се чувстваш комфортно. Ако не си сигурна за някоя дреха, не се колебай и я сложи в купчината за дарение или рециклиране. Няма смисъл да задържаш дрехи, които не те карат да се чувстваш добре.  

Отърви се от телените закачалки 

Препоръчваме ти да се отървеш от телените закачалки (обикновено те се използват в химическото почистване), защото придават неприятна форма на дрехите. Дървените закачалки пък изглеждат добре, но са големи и заемат много място в гардероба ти. Най-практичен и лек вариант са закачалките с покритие против плъзгане, които можеш да намериш в повечето магазини за дома в търговската мрежа. 

Как да подредиш гардероба си ефективно 3

Извади бижутата си на тоалетката 

Единствените бижута, които трябва да съхраняваш в кутия за бижута на тоалетката са пръстени, гривни и обеци. Колкото до колиетата и верижките, съветваме те да ги извадиш от чекмеджето на гардероба си и да ги поставиш на тоалетката или на по-видно място. Стойката за бижута ще ти свърши перфектна работа за организиране на скъпите ти аксесоари, а и няма да губиш време в досадното им разплитанетоВсичко това ще ти позволи да проявяваш повече креативност в ежедневната си визия и ще ти подари свободата да изпитваш различни стилистки. 

Имаш ли стари обувки? 

Никога не са достатъчно, нали? Но все пак стигнахме и до този етап на освежаване на гардероба ти. Ще се наложи да направиш кратка ревизия и на любимите си обувки. Не забравяй да ги прегледаш внимателно, тъй като вероятно имаш модели, които са изтъркани, износени или за ремонт. За да избегнеш натрупването на прах, а и за да ги подредиш прилежно, ти препоръчваме да ги съхраняваш в кутии. Така ще можеш да ги сортираш по модели или сезони.  

Как да подредиш гардероба си ефективно 4

Време е за подреждане! 

Някои обичат да подреждат дрехите си по цветове, но ние те съветваме да ги сортираш по стил. Например – раздели в отделни секции офис облеклотокежуъл дрехите и специалните тоалети. Повярвай ни, това ще улесни живота ти, тъй като значително ще намали времето ти за приготовление. Когато движиш очите си по тематичните секции, можеш много по-лесно да комбинираш дрехите си за деня.  

И последната стъпка… 

След като приключиш с „чистката“ на гардероба сине забаравяй основното правило – дрехите не трябва да попадат в кошчето за боклук. Всичко, което си нахвърляла в купчинката непотребни вещи, можеш да предадеш за дарение или рециклиране (текстилът е почти 100% рециклируем). Твоите стари дрехи могат да бъдат част от екосъобразния цикъл на модната индустрия или да усмихнат някой, който има нужда от топлина. И в двата случая, правиш добро и добро ще ти се върне.

Къде можеш да ги предадеш? В Мол Марково Тепе има контейнер на БЧК, където можеш да дариш ненужните си дрехи. Тези, които са годни за употреба, ще бъдат предадени за дарение, а тези, които имат недостатъци по себе си, ще бъдат рециклирани. Контейнерът се намира на паркинга на ниво -1, до бариерата при охраната. 

Как да подредиш гардероба си ефективно - Мол Марково Тепе

И воала! Твоят гардероб е подреден и сортиран прекрасно. Сега удобно можеш да достигаш до дрехите си и значително по-бързо да измисляш стилните си комбинации. А за да освежиш напълно гардероба си, те каним на следпразничен шопинг с намаления в Мол Марково Тепе.