Кино Арена представя ДАМА ПИКА – ОПЕРА В ТРИ ДЕЙСТВИЯ на 13, 16 и 17 февруари 2019

ГИБЕЛНИ СТРАСТИ И ЗАВЛАДЯВАЩА МУЗИКА В БЕЗСМЪРТНАТА ДРАМА НА ЧАЙКОВКСИ.

Сезон 2018/19 на Кралската опера в Лондон, който Кино Арена излъчва ексклузивно в градовете София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и Смолян продължава с трагичната опера на П. И. Чайковски „Дама Пика“.

Прожекциите са на 13 февруари от 19:00 часа, 16 февруари от 18:00 часа и на 17 февруари от 16:00 часа. Програмата по кина и градове се обявява на сайта на киното:

Билети вече се продават на касите в кината Арена, както и директно през сайта. Всеки гост на прожекциите от сезона на Кралската опера в Лондон получава комплимент от Кино Арена – малка бутилка вино и шоколадови лакомства за пълно удоволствие от преживяването на класическите шедьоври от сцената на Ковънт Гардън.

„Дама Пика“ е написана във Флоренция, в началото на пролетта на 1890. Литературната основа на либретото е едноименната повест на Александър Пушкин. Великата опера на Чайковски разказва историята на Герман, който е силно романтичен герой, с буйни страсти и огнено въображение. „Дама Пика“ е премиерен спектакъл на Кралската опера, реализиран от известния норвежки режисьор Щтефан Херхайм. Историята, посветена на любовните терзания е под диригентството на Антонио Папано и с участието на невероятни изпълнители, сред които българския тенор Владимир Стоянов, латвийския тенор Александрас Антоненко и холандското сопрано Ева-Мария Вестбрук.

ВЛАДИМИР СТОЯНОВ – БАРИТОН С ДЕБЮТ В КОВЪНТ ГАРДЪН В РОЛЯТА НА КНЯЗ ЕЛЕЦКИ В ДАМА ПИКА.

МУЗИКА П. И. Чайковски
РЕЖИСЬОР Щтефан Херхайм
ДИРИГЕНТ Антонио Папано
ГЕРМАН  Александрас Антоненко
ЛИЗА  Ева-Мария Вестброк
КНЯЗ ЕЛЕЦКИ  Владимир Стоянов
ГРАФИНЯТА  Фелисити Палмър