Дата

Начало:
Край:

Локация

Мол Марково Тепе, ниво партер

Описание

🎭 Ден трети в Различното училище – време за театрални работилнички. На 13.09 нашите гости от театрална къща „Шарж“ са подготвили два панела, за различни възрастови групи, с които да отключат въображението на малчуганите и да открият вътрешния им творец.

🕔 От 17:00 часа пред LC Waikiki на ниво 0 – партер, децата от 5 до 7 годишна възраст, ще създадат своя кукла за куклен театър в „Работилница за изработване на кукли и въвеждане в кукления театър“. В тази работилница са заложени провокация към детското въображение и отприщване на вътрешния творец. Тук децата ще си сътворят симпатични чорапени кукли под ръководството на артистите от театрална къща „Шарж“. Всяка кукла е уникален персонаж със свой характер. След като децата си измайсторят куклите и се научат как да ги водят, ще трябва да съчинят кратка приказка, от която да бъдат част тези персонажи. За финал децата ще я изиграят пред публиката, а куклите ще могат да отнесат вкъщи като спомен от събитието.

🕡 От 18:30 часа пред LC Waikiki на ниво 0 – партер, децата от 8 до 12 годишна възраст, ги очаква работилницата „Пра’им арт“, където ще имат възможността да сътворят свой кратък спектакъл, като влязат в обувките на драматурзи, режисьори и актьори. В този формат участниците създават свой кратък спектакъл като развихрят въображението и спонтанността си. Под ръководството на артистите от театрална къща „Шарж“, те колективно ще сътворят историята, сюжета и персонажите за своето представление, което ще изиграят на финала пред публиката. Целият процес е игрови, в който децата усвояват принципите на сценично присъствие, театралната импровизация и усещането да играеш на сцена. Финалното представление ще бъде поднесено по забавен начин, така че и децата, и родителите им да получат емоционално преживяване.

✨ Форматът е чудесен начин за развиване на вътрешния творец и колективното творене в екип.

✍️ Запиши за участие своите театрални артисти като ни пишеш на лично съобщение на нашата Facebook страница.