Дата

Начало:
Край:

Локация

Мол Марково Тепе

Описание

Следващият уикенд Мол Марково Тепе ще се превърне в най-пъстрата точка на Пловдив.

Фестивалът „Ароматите на Индия“ ще те потопи в богата индийска култура и ще ти разкрие какви тайни има под екзотичното сари на Индия. От щандовете с традиционни сувенири и козметика ще можеш да зарадваш любимите си хора с екзотичен подарък, по повод предстоящите коледни празници.

Откриването ще се състои на 23-ти от 11:30 часа с традиционни индийски молитва, песни и танци.  През двата дни фестивалът ще стартира от 11:30 часа и ще приключва към 19:30 часа.

Програмата обещава интересен уикенд:

ВЕГЕТАРИАНСКИ СПЕЦИАЛИТЕТИ ОТ ИНДИЯ

Индия е известна с кулинарията си. На двудневното събитие ще имаш възможността да се насладиш на автентична пикантна кухняИндийски чай, пиво и вино и най-разнообразни специалитети за безмесно хранене – ориз басмати, идли, доса, чапати. Определено подбужда интереса ти, нали?

АЮРВЕДА И ЙОГА

„Майката на всички целебни науки” аюрведа ще бъде представена от Samsara Ayurveda & Wellness Center – София. Освен съвети за здраве на духа и тялото, специалистите от центъра ще бъдат на твое разположение за лични консултации. ”Йогата е пътуване от себе си – към себе си – през себе си”. Йога инструктури ще демонстрират техники, подходящи за всеки, и ще ви научат как да излезете от контрола на лошите мисли.

КОЗМЕТИКА И СУВЕНИРИ

Пъстрите цветове в аксесоарите и платовете на Индия са едно от най-магичните неща, които можеш да видиш. На фестивала ще можеш да избираш измежду подбрани индийски сувенири, козметика и пъстри традиционни дрехи.

БЪЛГАРСКИ МЕД

А това е вкусната българска следа в събитието. Българският мед ще прави компания на индийския фестивал като добавя народен вкус към него.

СПЕЦИАЛНИ ГОСТИ

Имаме честа да посрещнем в Мол Марково Тепе писателя Румен Леонидовкойто ще ни сподели за подправките и тяхното място в нашия здравословен живот.

KAYA DANCE SCHOOL

Ароматите на Индия ти предлага забавление с музика и танци. Дамите ще могат да се преоблекат в сари, да получат рисунка с къна Мехнди, да танцуват индийски танци и да присъстват на танцови семинари.

Фестивалът се осъществява с любезната подкрепа на Посолството на Индия в България и под патронажа на Нейно Превъзходителство г-жа Пуджа Капур – посланик на Индия в България.

Основен организатор на фестивала е  Българо-индийски технологичен форум „Махатма Ганди” в партньорство с Орфей Клуб Уелнес АД – Пловдив,  „Сдружение на ресторантьори и хотелиери Тракия”Мол Марково Тепе, пчеларско сдружение „Акация 1899” и фермерски пазари „Пендара”  и подкрепата на Община Пловдив.

Ела на цветен празник изпълнен с танци, вкусни изкушения, красиви дрехи и още много интересни дейности. Споделяме ти пъстрата програма по-долу. Можеш да следиш информацията и новостите около фестивала и в официалното събитие Фестивал Ароматите на Индия.

Програма:

Виж събитието