Дата

Начало:
Край:

Локация

Кино Арена Мол Марково Тепе

Описание

С огромно удоволствие каним теб и твоите приятели на гала премиерата и среща с част от актьорите от филма „Петя на моята Петя“.

Филмът, вдъхновен от емблематичната поетеса Петя Дубарова, тръгва по кината от 21-ви януари, но неговото официално представяне пред кино любителите на Пловдив ще се проведе на 19-ти януари (сряда) от 18:30 ч. в Кино Арена Мол Марково Тепе.

Заповядай да се запознаеш лично и да се снимаш с актьорите от продукцията, а от 19:00 часа се наслади на филмовото преживяване.

Запази или закупи своя билет за специалното събитие още сега оттук www.kinoarena.com/bg/program/view/arena-mol-markovo-tepe или вземи на място. Местата за гала премиерата са ограничени.

А ако все още не си видял официалния трейлър, можеш да го направиш оттук: https://youtu.be/lTinmOoBwwk

🎥 ЗА ФИЛМА 🎥

„Петя на моята Петя“ е филм, който гради мостове между миналото и настоящето. Историята на продукцията е вдъхновена от живота и творчеството на талантливата Петя Дубарова.

Ролите са поверени на Александра Костова (награда за главна женска роля от международното жури на фестивала „Златна роза“ 2021), Алиса Атанасова, Юлиан Вергов, Албена Павлова, Алена Вергова, Ясен Атанасов, Мартин Методиев, Моньо Монев, Васил Банов, Емил Марков и Александър Милчев. Режисьор е Александър Косев, зад камерата е Иван Вацов, а сценарият е дело на Нели Димитрова и Валентина Ангелова.

За екипа на продукцията „Петя на моята Петя“ е не само филм, а преживяване. Разказва за онази борба на всяко поколение да бъде себе си със собствените си изразни средства и методи. Да защити своите ценности. Макар и грешни в очите на другите. Прелиства страници с поезия, отваря незаздравели рани и настоява за отговори. Строи мостове между миналото и настоящето, защото истината има много лица, а историята се повтаря.

През 2022 г. се навършват 60 години от рождението на забележителната Петя Дубарова, оставила ярка следа в българската поезия със своя младежки устрем и непримиримост спрямо несправедливостта по онова време.

Виж събитието