Първото издание от поредицата „Вдъхновения под тепето“ вече е факт. Форматът има за цел да срещне посетителите на Мол Марково Тепе с успели личности на обществения живот и да ги запознае с техните постижения и провали. В България има стотици такива двигатели, които биват задвижвани от страстта към своята кауза и мечта. На 26-и септември посрещнахме точно такъв мечтател в Мол Марково Тепе.

Дарин Маджаров е двигател на идеи. Той е основател на онлайн платформата Уча.се, която предлага видеоуроци за всеки предмет от 1-и до 12-и клас и поднася информацията на лесен и разбираем език.

На 26-и септември имахме удоволствието да приветстваме Дарин на сцената на „Вдъхновения под тепето“. Събитието бе посетено от близо 100 мечтатели като него – ученици, студенти, учители и родители. За да разтопи ледовете и да се докосне до своите зрители, гостът ни разчупи обстановката с въпроси и интересни игри.

Предприемчивият подход и упоритостта на Дарин Маджаров му печелят не малко успехи. Най-големият от тях е създаването на платформата Уча.се. Чрез истории и видеа той сподели пътя си към тази негова мечта. Преди да основе Уча.се, Дарин е следвал своето висше образование и е работел в чужбина. Паралелно с това, той е помагал на своята сестра с видео уроци за различните предмети в училище. Благодарение на тези клипове, не само тя изкарва шестици, но и нейните съученици. Така една малка идея се развива и прераства в нещо голямо. Добро, което става напълно достъпно за учениците в България и което по интересен и грабващ вниманието начин им помага с уроците в училище. Това е и причината младият предприемач да се завърне в България и да започне да работи усилено върху проекта Уча.се. За да докаже историята си, Дарин пусна първия си видео урок по химия, който както той сам сподели е с лошо качество. Следващото видео, което той презентира на зрителите беше видео урок, който е заснел тази година. Разликите бяха големи и очевидни. Всеки от присъстващите се убеди в това, че е нужно постоянство и смелост в преследването на целите си, независимо колко големи или малки са те.

Разказите и видеата, които Дарин Маджаров представи пред посетителите на Мол Марково Тепе, послужиха за свидетелство за това как, когато сме целеустремени и амбицирани, мечтите ни наистина се сбъдват. Независимо пречките и обстоятелствата на реалността. Ето защо той наблегна върху това, каква съществена роля играе фокусът при успешното изпълнение на задачите ни в своята презентация:

„Имаме някаква цел и тя е пред очите ни. И когато сме фокусирани върху нея, всичко друго около нас минава, заминава и не обръщаме внимание на възможностите около нас. Много лесно можем да сменим фокуса и да се вгледаме още по-нататък. Да, целта ни е пред очите.  Тя е щастието, за което винаги сме си мечтали. Вглеждайки се и преследвайки нея, така си сменяме и фокуса към всичко останало около нас. Виждате колко е просто. И това става с много тренировки, за да си максимално концентриран върху целта си.“


Преди края на събитието, се проведе и обещаната томбола от играта на Мол Марково Тепе. Дарин изтегли 10 печеливши под зоркото око на своя помощник и това на присъстващите. Радваме се, че успяхме да зарадваме искрено публиката не само с реалния пример за вдъхновяващия и успял проект на млад предприемач в България, но и че дарихме щастие с любезно предоставените награди от Pepco, Pandora, аптеки Subra, Orange, както и безплатните билети от случващата се изложбата в Мол Марково Тепе „Папагали от 3 континента“. Изданието завърши с дълга и интересна дискусия между създателя на Уча.се и неговата публика.

Радваме се, че именно Дарин Маджаров беше наш гост на първото събитие от поредицата „Вдъхновения под тепето“. Още от самото начало си личеше големият интерес към Дарин и към това, с което той се занимава. Надяваме се, че това първо издание на „Вдъхновения под тепето“, както и последвалите след него, ще вдъхновят младото поколение на Пловдив, а успелите примери на лидерите, с които ще ги срещнем, ще ги дарят с още повече смелост и вяра в мечтите. Очаквайте съвсем скоро второто събитие „Вдъхновения под тепето“ на Мол Марково Тепе.