Подходящ грим за Хелоуин

Най-чаканият цветен празник наближава, а с това и трескавата подготовка за него. Готова ли си с идеите си за съчетания за страшната нощ? Вече ти споделихме как да впечатлиш с визията за Хелоуин. Сега е време да обърнем внимание на грима ти.

Знаем, че ще постигнеш ефирна визия, независимо дали ще се подготвиш в последната минута, или ще отделиш дни за дегизировката си. За да бъде още по-завършен твоят приказен вид и за твое вдъхновение, събрахме няколко СТРАХотни идеи за грим от световноизвестните влогъри в Instagram и YouTube.

Тъмен грим стил Уендсдей Адамс

Откъде другаде да започнем, ако не от класиката. Познаваш Уендсдей Адамс от любимото готическо семейство Адамс – бледо лице, черни кръгове около очите, 2 плитки и черна рокля. Нейното непринудено отношение и отличителен вид правят избора ти за Хелоуин много по-лесен – както за костюм, така и за грим. Основата е особено важна тук за по-бледия вид на лицето ти, а и с нейна помощ тъмни сенки за очи и черното червило ще изпъкнат още повече.

Черно червило стик Smashbox Be Legendary Cream Lipstick и Сенки Четворка Douglas Quatuor Eyeshadows от Douglas

Черно червило стик Smashbox Be Legendary Cream Lipstick и Сенки Четворка Douglas Quatuor Eyeshadows от Douglas, ниво партер  

Платформите на Instagram и YouTube се превърнаха в основните източници за онлайн “уроци“ по грим (т.нар. tutorials). Виж какво можеш да заимстваш като идеи за грима на Уендсдей Адамс от следващата влогърка:

Дяволит грим

Излизаме извън рамките на познатото секси непокорство за Хелоуин и подсилваме ефекта му с дяволски добър и лесен за постигане грим. След като си нанесла червените сенки за очи, очната линия и спиралата, преминаваме към по-креативната част от грима. Използвай молив за устни или червена очна линия, но тъй като последната може да е трудна за намиране, ще ти подскажем интересен хак – за по-голяма прецизност ползвай тънка четка за грим, която да “напоиш“ в ярко червено червило. С нейна помощ нарисувай рогца над веждите си и продължи със заострена опашка под окото.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ESMY 🕊 (@esmeraldagudino) on

Ако пък харесваш повече блясъка, комбинирай опушения червен грим с пайети по клепачите. Не забравяй и задължителното матово червено червило. Предупреждаваме те – тази визия е готова за съблазняване.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by J.O Lean 💫 (@joleanmua) on

Бляскав ангел

Разперваме крила и отлитаме на по-високо. Тайната за зашеметяващ ангелски грим се крие в блясъка и светлите нюанси. Можеш да добавиш и изкуствени мигли, с които нежно да пърхаш и пленяваш всеки около теб. За сенките за очи използвай такива с блясък и искрящи пигменти. Като цвят може да заложиш на сребристо, бяло или розово злато (синхронизирай го с костюма си). Можеш да добавиш допълнително блясък около очите, по скулите, върху веждите и по шията.Изкуствени мигли за опушен грим Douglas Accessories и блестящи моно сенки за очи Yves Saint Laurent Sequin Crush Mono

Изкуствени мигли за опушен грим Douglas Accessories и блестящи моно сенки за очи Yves Saint Laurent Sequin Crush Mono

Ето и как, без професионалните умения на мастър гримьор, можеш сама да постигнеш тази нежна ангелска визия.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rachel Tee Tyler 🇵🇭 (@rachelteetyler) on

Цветен еднорог

Ако искаш да избягаш от страховития и тъмен вид за Хелоуин, ти препоръчваме сладката и цветна визия на еднорога. Представяме ти в снимката по-долу идея за по-лек грим от обичайния. Внимавай да не прекалиш с количеството блясък, което ще използваш – все пак целиш нежен грим за твоя сладурски костюм.

Червило L'Oreal Paris COL'Or Rich Matte цвят Candy Silhouette и палитра сенки Douglas Make Up Palm Springs Eyeshadow Palette

Червило L’Oreal Paris COL’Or Rich Matte цвят Candy Silhouette и палитра сенки Douglas Make Up Palm Springs Eyeshadow Palette от Douglas, ниво партер

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LISA ♡ BEAUTY EXPERT (@makeupartist411) on

Жената-леопард

Жената-котка си остава стилен и класически вариант за костюм. Но добре знаеш, че на в нощта на Хелоуин повечето дами предпочитат именно нея за дегизировката си. Съветваме те да се превъплътиш в жената-леопард. За да направиш петната, нарисувай произволни малки фигурки на клепачите си (както е показано на снимката по-долу) с кафяв молив за очи. След това използвай черна очна линия, за да очертаеш формите.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vanessa 🇬🇭 🇺🇸 (@vanessa_gyimah) on


Може да пробваш и друг вариант на този грим. Използвай опушен грим за очите (оранжев или светлокафяв), молив за очи за леопардовите петна и червено ярко червило. За да подсилиш визията си, използвай аксесоар за коса в същата краска – диадема или лента с леопардови петна.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ella Jalley | Makeup Artist 🌻 (@makeupbyellaj) on

Ако си избрала в какво ще се превъплътиш в нощта на Вси Светии, то сега е време да помислиш за довършителния щрих – грима. Вече знаеш, че забележителните тенденции в грима за Хелоуин включват тъмни и опушени гримове, сладки, нежни и леко налудничави визии.

Не е нужно да си гримьор, за да превърнеш хелоуинската си визия в шедьовър. Следвай внимателно стъпките по-горе и подбери правилно грима, който ще използваш. Резултатът не само ще бъде повече от СТРАХотен, но и цялото приключение по изпълнението му ще ти бъде интересно и забавно.