Нова година, нови цели! Празниците и почивките отминаха и сега е време за ново начало и по-добри навици. Независимо дали имаш подготвен списък с новогодишни цели или пък си решила да пропуснеш съставянето му, ние от Мол Марково Тепе имаме свежа идея за теб, която вярваме, че ще ти допадне.

Груповите тренировки във фитнеса са страхотен начин за поддържане на форма (физическа и психическа), за целодневна мотивация, за по-голяма отговорност към задачите ти и за запознанства с нови и интересни хора. Груповите тренировки обхващат всякаква форма на фитнес, която се прави в групова обстановка, водена от личен треньор или инструктор на група. Атлетик Фитнес, доказал се с опит над 20 години на пазара, се намира в Мол Марково Тепе на ниво 3 и в него можеш да намериш групови тренировки от почти всякакъв вид. Ето кои са и най-популярните сред дамите:

Zumba

Ако търсиш начин да се отървеш от натрупана негативна енергия, забавните танцови класове на  Zumba с треньорите на Мол Марково Тепе в Атлетик Фитнес са точно за теб. Zumba е фитнес танц, вдъхновен от страстните латиноамерикански движения. След тежък работен ден, какъв по-добър начин от това да разпуснеш парата с красиви и ритмични танци. Енергичните упражнения със Zumba са и страхотна аеробна тренировка, подходяща и за начинаещи, и за хора от всички възрасти. Няма как да не забележиш (а и обкръжението ти) изваяните резултати още след първите посещения на Zumba класовете. Благодарение на приятните танцувални движения, съчетани от изкуствата на самба, салса, меренге, хип-хоп и други, ти генерираш голямо количество енергия, а това ти помага да се чувстваш още по-превъзходно.

Жени танцуват зумба

 

Йога

След динамичната Zumba ти представяме хармоничната Йога. Ако си запозната с културата ѝ, но не си наясно с активностите към нея, ни позволи да ти обобщим. Йога съчетава в себе си физически, умствени и духовни практики, които поставят в баланс твоите ум и тяло. Комбинира серия от разтягания и пози, които опитните Йога инструктори на Атлетик Фитнес ще ти покажат със съответни дихателни техники. Груповите занимания в класовете на Йога са чудесен начин да се разтегнеш и да укрепиш тялото си, да фокусираш ума си и да отпуснеш духа си. Поредното предимство на Йога е, че те прави по-силна, по-гъвкава и по-концентрирана. Не е тайна, че повечето хора започват да посещават Йога класове, за да предотвратят или облекчат болки в тялото си. Ако досега само си обмисляла идеята за Йога, то новата година е идеалното време за старт на тази балансираща активност.

Йога упражнения

 

Power Yoga

Ами не си е шега работа, а и от името сигурно вече се досещаш. Power Yoga е вариант на едноименната традиционна индийска дисциплина за упражнения, но се фокусира повече върху бързите движения. Макар в Атлетик Фитнес да се организират групови тренировки за начинаещи и напреднали, трябва да се има предвид, че тя е подходяща за физически здрави и подготвени хора. Ако си практикувала Йога и новата година те е вдъхновила за промяна, Power Yoga е твоето ново предизвикателство. Тя значително подобрява издръжливостта и гъвкавостта ти. Тъй като е по-интензивна, Power Yoga помага на тялото ти да изгаря повече калории. Силовите  движения съчетани в нея, укрепват основните ти мускулни групи, а това води до увеличаване на чистата мускулна маса в тялото ти.

Power Yoga във фитнес Атлетик

 

Пилатес

Как да се сдобиеш със здрава коремна област и по-добра стойка? Пътят до този успех е методът Пилатес. Той е форма на упражнения, която има за цел да изгради в теб сила и да приведе баланс в твоето тяло. Подобно на йога, има силен фокус върху свързването на ума с тялото, но самите активности са в голяма степен по-различни. Той включва система от упражнения, като всяко от тях изисква редица повторения, които се описват в контролиран поток от движения, предимно в седнало или легнало положение. Методът натоварва и позволява на цялото ти тяло да работи, а това значително подобрява мускулния ти тонус. Накратко, започнеш ли груповите тренировки на Пилатес в Атлетик Фитнес, ще забележиш как главоболието и дребните болки в цялото тяло ще изчезнат, и ще се сдобиеш с здраво тяло и още по-стройна фигура.

Пилатес във фитнес Атлетик

 

Баланс

Ако се интересуваш от източната философия или си практикувала Йога, Пилатес или Тай Чи, то тези групови тренировки са за теб. Баланс сесиите са комбинация от прости Йога движения, с някои елементи от Тай Чи и Пилатес. Движенията са внимателно курирани, за да укрепиш цялото си тяло и да увеличиш гъвкавостта си. Всичко това се случва под съпровода на приятна музика, която ще те пренесе в свят, в който ще забравиш за натовареността през дългия и тежък работен ден. Атлетик Фитнес има различни опции за различните нива на всеки участник. Готова ли си да предизвикваш тялото си и да го промениш към по-добро?

Балансирана тренировка във фитнес Атлетик

 

Steel Tonic

Твърде вероятно е да го чуваш за първи път. Steel Tonic е лицензирана тренировъчна система с локализирана мускулна съпротива, която фокусира по-голямата част от тренировката върху долната част на тялото ти. Краката получават интензивна натовареност по време на 50-минутната тренировка с цел тонизиране. Освен краката и коремната част ще е също важна част от тренировката ти, с последователности и функционални комбинации, които ще превърнат всяка сесия в ново предизвикателство. Музиката има съществена роля в твоето цялостно изживяване за тези 50 минути. Треньорите на Атлетик Фитнес ще се погрижат не само за твоята фигура, но и за приятното ти настроение. Steel Tonic ти гарантира балансирано изгаряне на калории, пълно тонизиране на тялото, подобряване на координацията, намаляване на стреса и носи някои други вълнуващи ползи, които сме сигурни, че ще откриеш сама.

Steel Tonic тренировка във фитнес Атлетик

 

Steel Jump

Steel Jump е определено забавно занимание. Това е така, защото в часовете се използват мини батути. Steel Jump е нестандартният тип тренировка, в който вместо скучното изпълнение на коремни преси, ти се забавляваш като подскачаш под съпровода на музика. Методиката на движенията се изпълнява с дясната половина на тялото, а след това и с лявата. Накрая се комбинират и двете.

Steel Jump тренировка във фитнес Атлетик

 

Пъмп

С две думи, Пъмп е близо 50-минутна тренировка за съпротива, която използват щангички, дъмбели или собствено тегло с много чести повторения. Ако си готова за ново предизвикателство през 2020-та година, избери груповите Пъмп тренировки в Атлетик Фитнес. Да, използват по-леки тежести, но за сметка на това честотата на повторенията на упражненията е по-голяма от традиционните силови тренировки с тежести. За улеснение се ползва широка степ платформа. Имай предвид, че усилените клякания, натоварванията в частта на гърба и белите дробните, увеличават сърдечната честота и лесно можеш да останеш без дъх. Но не се стряскай! Атмосферата на такива тренировки е повече от зареждаща, а твоят треньор и хората в групата ще те мотивират още повече. А и няма нужда да споменаваме красивия и изящен резултат след тези сесии, нали?

Пъмп тренировка във фитнес Атлетик

 

Комбат

Търсиш алтернативен кардио спорт, различен от бягане, който ти позволява да риташ и да овладяваш техники за самозащита в безконтактна среда? Ела да се поизпотим и да изритаме негативизма от тялото си с груповите тренировки на Комбат в Атлетик Фитнес в Мол Марково Тепе. Фокусът на Комбат е постоянно разнообразен с функционални движения, изпълнявани с висока интензивност, вдъхновени от бойните изкуства, включително Муай Тай, Тай Чи, Бокс, Таекуондо и Карате. С интензивни посещения на сесиите в Атлетик Фитнес, ще постигнеш мечтания изваян силует. Груповите тренировки ще те изпотят хубаво и ще накарат сърцето ти да се състезава. Докато се освобождаваш от натрупания стрес, се сдобиваш и с изящна фигура.

Комбат тренировка във фитнес Атлетик

 

Табата

Не приемай Табата като поредното странно име, което се чудиш как да произнесеш и откъде се е появило. Погледни на него като високо интензивен тренировъчен режим, който ще те поддържа във форма през цялата нова 2020-та година, а защо не и през цялото десетилетие. Сесиите на Табата в Атлетик Фитнес са близо 50 минути и всяка тренировка е истинско вдъхновение и мотивация. Проучване потвърди, че през последните 20 години, способността на този вид упражнения подобряват сърдечно-съдовия система, засилват на метаболизма и променят телесния състав.

Табата тренировка във фитнес Атлетик

 

Ако искаш да разбереш пълната програма на Атлетик Фитнес в Мол Марково Тепе, свободно можеш да разгледаш графика на груповите им тренировки.

Започни зареждащо 2020-та година. Групови тренировките са чудесен начин да намериш мотивация и отговорност както за близките дни, така и за седмици напред. Експериментирай с различните занимания в залите на Атлетик Фитнес в Мол Марково Тепе и намери своето. За по-добър старт на годината, отпусни тялото си, укрепи го със спорт и му вдъхни нови сили. Ти си на ход!