Бижута Pandora в подкрепа на арт и образователни проекти през 2021

Във връзка с Международния ден на жената през 2021 г. бижутерийният гигант Pandora си партнира със световно признатата режисьорка на документални филми Ирен Баке в късометражната поредица „Sisterhood“, посветена на истинското значение на взаимната подкрепа между жените.

В своите 3 кратки епизода поредицата „Sisterhood“ разказва вдъхновяващите истории на няколко женски общности, чиито представителки на различна възраст, раса и социално положение споделят колко важни са взаимоотношенията и разбирателството помежду им и как, благодарение на взаимната подкрепа, която получават една от друга, всяка от тях се развива и утвърждава силния си характер непрестанно. Чрез артистичния проект на Pandora и Баке се запознаваме със „Soul Swimmers“ – 15 дами на различна възрaст от Уелс, които редовно се събират, за да плуват свободно в студените води на Келтско море. Срещаме групата на младите dj от „Creole Cuts“, които са обединени около идеята за опазване на карибското си наследство от ритми и музика чрез своето творчество. В епизода „Four Generations“ пък научаваме и за подкрепата, която самотната майка Чанийн получава от своите майка и баба в отглеждането на двете си прекрасни деца Жасмин и Океан.

Целта на всяка от историите в съвместния проект на Pandora и Баке е да даде повече гласност на това колко важна е взаимната подкрепа между жените в различни етапи от живота им.

Ирен Баке е испански режисьор на документални филми, които разказват емоционалните и лични човешки истории на представители на различни общности, на които не се дава достатъчно гласност в обществото. Темите, около които се концентрира, са свързани със социалната несправедливост, проблемите на идентичността, на подрастващото поколение и половото неравенство. Творчеството й съчетава професионалния й опит като журналист със суровия, интимен и кинематографичен подход. Сред партньорите, с които Баке работи, са The Guardian, Vice, El Amor и др. Един от последните й проекти бе аудиовизуалната продукция „Equilibrio“, заснета в музея и художествена галерия „Прадо“ в Мадрид по повод Международния ден на танца.

Късометражната поредица „Sisterhood“ не е единствената подкрепа на този вид каузи от страна на Pandora. Този месец бижутерийният бранд пуска и новия си талисман Pandora за UNICEF „Ловец на сънища“ в подкрепа програмите на UNICEF, насочени към децата и младите хора, включително в области като образование, равенство между половете, осведоменост по отношение на правата, личностно развитие и гражданска ангажираност. За всеки талисман Pandora за UNICEF „Ловец на сънища“, закупен между 5 март и 4 юни 2021 г., Pandora ще дари 15 евро на тези програми на UNICEF.

Ще откриете талисмана Pandora за UNICEF „Ловец на сънища“, както и цялата нова пролетна колекция на бранда в магазин Pandora при нас.