Още в дълбока древност, египтяните откриват не само радостта от аромата, но и изкуството на парфюмите. Едно от най-старите приложения на парфюма идва от изгарянето на тамян и ароматни билки за религиозните служби на жреците в Месопотамия. Впоследствие, жена на има Тапути (името ѝ се споменава в клинопис от II-то хилядолетие преди Христа в Месопотамия) е първият парфюмерист, който открива великото изкуство на създаване на парфюми. През годините древните римляни и перси развиват финия метод за изцеждане на натуралните масла от цветята с натиск, превръщайки ги в трайна есенция.

Познат като „аромата на боговете“ именно заради неговото древно начало, сега парфюмът е букетът от нотки, който използваме в ежедневието си и с който очароваме околните.

Освен с впечатляващата си история на парфюмите, Египет дава още едно богатство на света. Близо 80% от естествените продукти от жасмин в световен мащаб идват от Египет. Той присъства като основа в парфюмите на  повечето известни брандове.

Al-Amar – ароматният мост от Изтока до теб

Зад марката Al-Amar стои любовта на български семеен бизнес към изтънчените аромати на Изтока. Благодарение на своите пътувания, семейството се докосва до магията на омайващите парфюмни масла и решава да създаде нов бизнес.  Така е поставено на началото на Al-Amar – бранд, носещ в себе си мистерията на Изтока и изтънчения вкус на Европа. Марката предлага както парфюми за нея, за него и унисекс, така и парфюмни масла, аромати за дома, аксесоари и сувенири. Всеки един от продуктите в мрежата на Al-Amar е с изтънчено и индивидуално ухание, оставящ трайна следна след себе си. А от това лято, жителите и гостите на Пловдив могат да намерят мистичните продукти, директен внос от Египет, Обединени Арабски Емирства, Саудитска Арабия и други източни страни, в магазина на Al-Amar в Мол Марково Тепе на ниво партер.

Магазин Al-Amar в Мол Марково Тепе

Композиция от швейцарска технология и източни аромати в продуктите на Swiss Arabian

Al-Amar е официален вносител на световноизвестния парфюмериен бранд Swiss Arabian.

Марката Swiss Arabian възниква през 70-те години на миналия век и е една от най-търсените марки арабски парфюми. Името на бранда подсказва за своята история. Продуктите на Swiss Arabian са нежна комбинация от ориенталски парфюми, модерно произведени в сътрудничество с швейцарската Givaudan Roure. Компанията е сред най-уважаваните доставчици на ексклузивни съставки и материали, необходими за производството на парфюми. Свидетелство за съвършеното качество на швейцарската компания е училището за парфюмерия под същото име.

Парфюми Al-Amar

Парфюмите и парфюмните масла на Swiss Arabian, които ще ти предложат консултантите на Al-Amar в Мол Марково Тепе, са вдъхновени от нежната красота на жената и дързостта на мъжа. Даряват с увереност притежателя си. Уникалните формули и иновативни технологии, с помощта на които се извличат божествените аромати на Swiss Arabian, оставят трайна и опияняваща диря след себе си, без да натрапват за присъствието си, но в същото време да отстояват изискания си стил.

Swiss Arabian Al-Amar - Мол Марково Тепе

Омайващи парфюми за него и за нея

Парфюмните бутилките, които ще намериш в Al-Amar в Мол Марково Тепе, ще те впечатлят с изтънчения дизайн на Ориента, загатващ екзотичен аромат, криещ се зад стилната опаковка. Освен невероятна смесица от благоуханията на Близкия Изток, луксозните флакони са дръзкият детайл към твоя стил.

Нежният аромат на парфюмите и парфюмните масла за нея, ще допълнят напълно изисканата същност на всяка дама. Именно парфюмите и парфюмните масла в Al-Amar са важният довършителен щрих към стила на уверената и модерна жена. Ефирните аромати на Близкия Изток говорят вместо теб. Изразяват твоите нежни черти, но и умело засилват твоята страстна и жизнена страна. Чувствените флорални мотиви и плодови нотки се впиват трайно в кожата ти, за да носиш дълго със себе си екзотичната есенция на мистичния Изток.

Парфюм Swiss Arabian Al-Ameken Al-Amar

Всяко впръсване с парфюмите от Al-Amar е като пътуване до Далечния Изток! Мистериозно приключение, на което всеки мъж е готов да се впусне. Парфюмите и парфюмните масла за него в магазин Al-Amar са вдъхновени от величието на египетските фараони и благородството на европейските крале. Ароматите за мъже, които ще откриеш в Al-Amar оставят съблазнителен и уверен отпечатък върху кожата ти, който ще те дари с незабравимо присъствие през целия ден. Чарът на твоята природа ще бъде подсилен, а мъжествеността ти – подчертана. Изисканите аромати в магазин Al-Amar са нашето предложение към твоето динамично ежедневие и перфектно допълнение към стилната ти визия.

Парфюм Edge Al-Amar

Рапсодия от аромати за дома

Пренеси екзотичните ухания вкъщи или дари близък с изтънчен подарък. Ароматите за дома в магазин Al-Amar в Мол Марково Тепе се разделят на ухания за ежедневието и на луксозни аромати. Те са страхотното допълнение към интериора и аурата на твоята “крепост”. Източните акценти ще внесат хармония и засилят комфорта на твоя апартамент или къща. Магичните аромати за дома, комбинирани с красивите арома лампи, предлагани в магазин Al-Amar, са интериорният аксесоар, от който твоят дом се нуждае или пък луксозният подарък, който дълго си търсил. Усети или подари топла прегръдка от екзотичните страни с продуктите в магазин Al-Amar.

Аромати за дома от Al Amar в Мол Марково Тепе

Приказни аксесоари и подаръци от 1001 нощ

Знаем колко трудно е да намериш перфектния подарък. В магазини Al-Amar в Мол Марково Тепе ще откриеш изобилие от луксозни подаръци. Прекрачвайки прага, ще се пренесеш в мистичната приказка на Изтока. Марката предлага уникални арома лампи с дизайн на пирамида, луксозни изпарители и комбинирани такива, кутии за бижута, чаши с позлатени принтове и изискани сервизи. Наслади се на богатата колекция от продукти, пренесени директно от Изтока! Можеш да разчиташ на професионалната консултация на експертите в магазини Al-Amar.

Сервиз от Al-Amar в Мол Марково Тепе

Хипнотично съчетание на луксозни продукти от Изтока в сърцето на Пловдив

Магазин на Al Amar в Мол Марково Тепе ти предлага пътешествие до Близкия Изток. Приятелското отношение на консултантите и професионалните съвети ще ти помогнат да откриеш желания продукт. Приказната визия на флаконите и аксесоарите ще те пренесат в сцена от “1001 нощ”, а ароматите им ще те пленят с букет от неустоими ухания. Последвай вълната от флорални нотки, плодови нюанси, екзотични дървета и билки. Тя ще те отведе на ниво партер в Мол Марково Тепе. Докосни се до изтънчените аромати на Изтока – магазин Al Amar не е оазис, а твоята порта към трайните и качествени парфюмни продукти.