logo galleria burgas
Месец на детското зрение в Grand Optics

Месец на детското зрение в Grand Optics

25% от децата не виждат добре. А Вашето дете?

Проверете сега безплатно в оптики Grand Optics & Joy Optics.

Инициативата е част от кампания на KWIAT за профилактика на детското зрение за четвърта поредна година. Кампанията има за цел дапопуляризира необходимостта от редовна профилактика на детското зрение и ще даде възможност на деца и младежи на възраст от 6 до 18 г. да преминат безплатен скрининг на очите.

Често децата успешно прикриват различни зрителни дефицити. А недиагностицирани, някои от уврежданията, водят до трайно намаление на зрението  за цял живот. Затова е най-добре да посещаваме очния си лекар профилактично, а не само когато имаме проблем.

 

Водещите офталмолози препоръчват да следим за следните сигнали, алармиращи за съществуващ очен проблем:

  •  четене от много близо
  •  прекалено приближаване до екрана на телевизора или компютъра
  •  присвиване на очите, главоболие или често мигане.

 

Колкото по-рано се диагностицира даден проблем, толкова по-големи са шансовете за неговото разрешаване.

 

Ранната превенция на проблеми със зрението при децата се прави чрез бързо изследване, наречено очен скрининг. В рамките на кампанията, оптики Grand Optics & Joy Optics предоставят тази възможност на всички желаещи. Безплатният скрининг ще се извършва с авторефрактометър. Апаратът позволява обективно изследване на рефракцията (пречупвателна сила) на окото. Скринингът с авторефрактометър позволява добра предварителна оценка на зрителната острота и е подходящ за деца в училищна възраст. Децата, при които този тест покаже отклонения от нормата, е много вероятно да имат нужда от корекция на зрението. За тях специалистите на Grand Optics & Joy Opticsще препоръчат посещение при офталмолог за обстоен преглед.

В рамките на кампанията, освен безплатен очен скрининг, можете да се възползвате и от - 25 % отстъпка за всички детски продукти.

Повече информация за кампанията можете да намерите на www.grandoptics.bg  и www.joyoptics.bg

Месец на детското зрение в Grand Optics - 1
Месец на детското зрение в Grand Optics - 2
Месец на детското зрение в Grand Optics - 3
Месец на детското зрение в Grand Optics - 4
Месец на детското зрение в Grand Optics - 5